Blog Layout

ATLES DE NÚVOLS DE L’OBSERVATORI FABRA

El passat divendres 18 de gener es va fer l’acte de presentació del nou Atles de núvols de l’Observatori Fabra , editat per la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. L’esdeveniment va tenir lloc al mateix Observatori amb la presència de nombroses personalitats i aficionats de l’àmbit de la meteorologia. L’ACOM també estava convidada i hi van asistir el President Sr. Lluis Pujol i el membre de la Junta Sr. David López. A l’acte hi van intervernir el President de la RACAB, Sr. Joan Jofre, el meteoròleg de TV3, Sr. Tomàs Molina, així com els propis autors de la obra, el Dr. Javier Martín Vide i el Sr. Alfons Puertas.

L’ Atles de núvols de l’Observatori Fabra  neix amb l’intenció de ser una referència entre els aficionats i professionals de la meteorología a l’hora d’identificar i classificar aquest fenòmen meteorològic tan quotidià però tanmateix molt variable i efímer.

El Dr. Martin-Vide és catedràtic de Geografia Física de la Universitat de Barcelona i és el responsable de la traducció al català i castellà dels textos que reprodueixen rigorosament la nomenclatura del recent International Cloud Atlas publicat per la OMM l’any 2017. L’Alfons Puertas és membre de la Secció Meteorològica de l’Observatori Fabra i és l’autor de la totalitat de les fotografíes de la obra.

L’ Atles de Núvols de l’Observatori Fabra recull ampliament tots els gèneres, espècies, varietats i particularitats suplementàries que hom pot trobar als núvols ampliament il·lustrats amb fotografies clares i quotidianes, fruit de la feina diària d’observació que es realitza a l’Observatori Fabra.

Aquest atles el podeu adquirir al mateix observatori Fabra durant els seus horaris de visites o a la seu de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona, a la Rambla de Barcelona, 115, de dilluns a dijous de 9 a 14h i de 16 a 19h. El seu preu és de 25€.

Comparteix

Autor/a ASSOCIACIO CATALANA D'OBSERVADORS METEOROLOGOGICS ACOM 7 de novembre de 2024
Museu de la Pesca i Port de Palamós 26, 27, 28 i 29 de novembre
Autor/a ASSOCIACIO CATALANA D'OBSERVADORS METEOROLOGOGICS ACOM 6 d’octubre de 2024
Autor/a ASSOCIACIO CATALANA D'OBSERVADORS METEOROLOGOGICS ACOM 6 d’octubre de 2024
XXVI CURS D’INTRODUCCIÓ PRÀCTICA A L’OBSERVACIÓ METEOROLÒGICA 17 de novembre 2024 9.00 h Recepció i benvinguda. 9.30 h Identificació de núvols (Marcel Costa) 10.30 h Els fenòmens meteorològics (Ramon Pascual) 11.15 h. Pica Pica 11.30 h Normativa internacional d'instal·lació i d'observació (José Miguel Barrachina) 12.25 h Instruments d'un observatori meteorològic (Alfons Puertas) 13.00 h Dinar. 15.15 h Les Observacions fenològiques (Montserrat Busto) 16.00 h Estacions meteorològiques automàtiques: models i gestió de dades 16.30 h Visita a les instal·lacions de l'Observatori Fabra (Alfons Puertas) 18.00 h Cloenda Inscripcions: Aquest curs és gratuït i obert a tothom i forma part de les activitats programades a la XXIX Setmana de la Ciència. https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/ Per assistir-hi cal reservar plaça trucant al telèfon 644.268.550 (de dilluns a divendres de 9h a 21h) o per correu acom1995meteo@gmail.com Caldrà indicar les següents dades: Nom i cognom, Telèfon de contacte. La data límit per realitzar les inscripcions és el dia 10 de novembre Places limitades a 50 persones Lloc: Observatori Fabra ( Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona ) Camí de 'Observatori s/n 08035 Barcelona Google Maps (aparcament) Transport públic FUNICULAR DE VALLVIDRERA + BUS 111 TMB (parada observatori) Associació Catalana d'Observadors Meteorològics https://www.acom.cat/ https://twitter.com/ACOMmeteo acom1995meteo@gmail.com
Share by: